ceturtdiena, 2012. gada 16. augusts

Aicinām uz izstādi!





Biedrība "Vecāki Aizkrauklei" svin pirmā gada dzimšanas dienu un ielūdz Tevi uz emocijām bagātas V. Poļakova fotoizstādes "Latvijas bērni" atklāšanu 23.augustā pl.16.00 Aizkraukles kultūras namā.
Lielus un mazus izklaidēs lācis un našķi no biedrības garantēti! :)

Izstādē "Latvijas BĒRNI" būs apskatāmas 30 lielformāta mākslas fotogrāfijas, no kurām mūsos raudzīsies mirdzošas bērnu acis, nesot dažādas emocijas kā vēstījumu mums visiem, ka esam tie, kas rada un veido pasauli sev apkārt. Šo bilžu tapšanai aizvadītā gada garumā ģimeniski sirsnīgās foto sesijās piedalījās gandrīz 200 Latvijas mazuļu. Šīs izstādes mērķis ir rosināt sabiedrību aizdomāties par patiesām vērtībām un ne ar ko nesalīdzināmo prieku, uzņemot ģimenē bērniņu.
Jaunā fotogrāfiju personālizstāde ir kā loģisks turpinājums Valtera Poļakova iepriekšējai, plaši atpazīstamajai fotoizstādei “Cerību laiks”. Atklāšanas dienā pasākuma apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja redzēt abus foto projektus mijiedarbībā - vēlreiz atsaukt atmiņā bērniņa gaidīšanas mirkli, aplūkojot arī Cerību laika izstādes fotogrāfijas.

Pats fotomākslinieks Valters Poļkakovs saka: “Bērniņa parādīšanās ir kā pavasaris, kad puķes dzen savus asnus un kokos uzplaukst lapu pumpuri. Tu sajūti, kā mainās smarža gaisā un, caur putnu vīteriem, sirdī ieplūst saules stari. Neviļus tevī pamostas savāda sajūta, cita, daudz nesavtīgāka un tīrāka mīlestība, kuru atnesusi bērniņa ienākšana ģimenē. Protams, katrai monētai ir divas puses un bērna audzināšana uzliek lielu atbildību, bet, brīdi apstājoties, tu atskārsti, cik nozīmīgi ir šie mirkļi – ar asarām un smiekliem, ar negulētām naktīm un nevainīgām blēņām. Šis mazā cilvēciņa skatiens mūžam glabāsies tavā atmiņā, pat palūkojoties uz savu pieaugušo bērnu viņa astoņpadsmitajā dzimšanas dienā. Bērni ir tā vērtība, kurai sabiedrības aizspriedumi un politiskās manipulācijas ir bezspēcīgas, jo noteicošais ir katra cilvēka paša lēmums radīt un dot dzīvību lielākajam brīnumam uz pasaules – bērnam.”
Gaidām visus 23.augustā pl. 16.00 Aizkraukles kultūras namā!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru